سونی سرانجام از رابط کاربری کنسول پلی استیشن 5 رونمایی کرد. درحالی که سوالات زیادی درباره این رابط کاربری وجود دارد اما ویدیوی منتشر شده خبر از تغییرات زیادی در این قسمت میدهد. در این آیتم قصد داریم به 10ویژگی داشبورد پلی استیشن5 بپردازیم.
1.صفحه اصلی
طراحی صفحه اصلی و هر آنچه که در اطراف آن است هنوز مانند قبل به صورت یک ردیف ساده است. اما از نظر زیباشناسی و سازماندهی و همچنین سرعت بهتر شده است ، البته انتظار نمیرفت که این بخش شاهد تغییرات زیادی باشد اما به طور قطع به خوبی ارتقا یافته است. پیشرفت به خودی خود همیشه خوب است و این چیزی است که ما در اینجا شاهد آن هستیم. دسته بندیهایی که در منو انجام شده شبیه منوهای نتفلیکس است اگر به پایین اسکرول کنید کارت های مختلف شامل بازی، اخبار و هر چیز دیگر را بصورت طبقه بندی شده مشاهده خواهید کرد. داشبورد پلیاستیشن 5 یک رابط یکپارچه و جمع و جور است که آیتمها بخوبی در کنار هم قرار داده شدهاند.
2.فروشگاه
برخلاف پلی استیشن 4 که در آن فروشگاه پلی استیشن برنامه جداگانهی خود را داشت این فروشگاه در پلی استیشن 5 کاملاً با سیستم رابط کاربری یکپارچه شده است. بنابراین زمان بارگذاری به مراتب بهتر خواهد بود. به معنای واقعی کلمه این فروشگاه حالا بخشی از سیستم عامل است و میتوان از آن به عنوان یک پیشرفت قابل توجه برای این کنسول یاد کرد.
3.خبرخوان
در پلیاستیشن 5 اکنون یک نوار برای دریافت اخبار وجود دارد. شاید شما از کسانی نباشید که اخبار خود را مستقیماً از پلی استیشن دریافت کنید. اکنون یک تب برای آن وجود دارد که ویژگی جالبی است. شاید این امر باعث شود گیمرها اخبار را دنبال کنند. مخصوصاً در هنگام معرفی بازیهای جدید مثل قسمت بعدی God of War.
4.بازی و رسانه
در داشبورد پلی استیشن 5، بازی ها و رسانهها اکنون به تب های جداگانه ای تقسیم شده اند، بنابراین شما دیگر نیاز نیست در هنگام جستجو، برنامهی یوتوب یا مدیا پلیر را در لیست بازیها یا برنامههایی که اخیراً استفاده کردید پیدا کنید. با اینکه بیشتر کاربران از پلیاستیشن برای بازی کردن استفاده میکنند اما وجود این گزینه برای افرادی که از مدیا سنتر پلیاستیشن خود استفاده میکنند پیشرفت قابل توجهی است.
5.مالتی پلیر
در این قسمت ما به پیوستن به بازیها با یک درخواست ساده نگاهی خواهیم انداخت. اگر دوستان شما بازی ای را شروع کنند، در رابط کاربری جدید پلیاستیشن 5 کارتی وجود دارد و به شما اطلاع میدهد که شما میتوانید مستقیماً به آن بازی بپیوندید. کار با این گزینه فوقالعاده ساده است برخلاف پلی استیشن 4 که شما را مجبور به گذر از چندین مرحله برای بازی با دوستانتان میکرد شما میتوانید مستقیماً وارد بازی شوید یا اینکه شما آغاز کننده یک بازی باشید و دوستانتان به شما ملحق شوند. البته لزوماً این بدین معنی نیست که همه بازی ها دارای این ویژگی هستند. با توجه به جذابیت این مورد، احتمال دارد که اکثر سازندگان این ویژگی را به بازی های خود اضافه کنند.
6.اشتراک گذاری بازی
شماره شش مربوط به اشتراک گذاری صفحه نمایش بازی است. قابلیتهای بسیار خوبی برای اشتراک گذاری صفحه نمایش در پلیاستیشن 5 وجود دارد. برای مثال زمانی که دوست شما یک بازی را انجام می دهد میتوانید تصویر بازی او را در گوشه صفحه قرار دهید و در حالی که مشغول انجام بازیهای متفاوت هستید با هم یک چت صوتی داشته باشید، یا میتوانید با تماشای بازی دوستان خود، خودتان را سرگرم کنید. در شرایطی که امکان انجام بازی در کنار دوستانمان را نداشته باشیم. گزینههایی مانند این ویژگی ایده بسیار جالبی است.
7.منوی اصلی
این قسمت به منوی اصلی بازی اختصاص دارد که گزینه های جدیدی را برای گروهبندی و چت در اختیار شما قرار میدهد. برای مثال شما یک چت را شروع می کنید ، می توانید از دوستان خود دعوت کنید و یا برای آنها پیام بگذارید. در هر کنترلر Dual Sense پلیاستیشن 5 یک میکروفون تعبیه شده است که به راحتی میتوانید با آن به صورت صوتی چت کنید. تنها به منوی اصلی بازی بروید و هر که را دوست دارید دعوت کنید. این روند برای چت گروهی نیز به همین شکل است. البته چت در این گروهها مانند گروههای تیمی که با آنها بازی می کنید نیست.
8.آموزش نکات بازی
آموزش نکات بازی همانطور که گفته شد بخشی در پلیاستیشن وجود دارد که میتوانید به کمک آن سرنخهای بازی و فیلمهای آموزشی نحوه انجام ماموریت ها و یا پازل های بازی را در آن مشاهده کنید که به شما در به اتمام رساندن مراحل وبه دست آوردن تروفیها کمک میکنند. البته به خاطر داشته باشید این ویژگی مختص سرویس پلیاستیشن پلاس است و برای استفاده کرده از آن باید مشترک پلاس شوید. اکثر افرادی که با پلی استیشن بازی می کنند احتمالاً از سرویس پلیاستیشن پلاس استفاده می کنند که مزایای دیگری نیز دارد. نکتهی مهم این جا است که چقدر داشتن یک راهنمایی مختصر میتواند تجربهی بازی را برای شما راحتتر کند.
مسلماً اکثر ما دوست نداریم در اینترنت به دنبال یک نکته و یا راه حل در یک بازی بگردیم زیرا اغلب مواقع این روش اطلاعات بیشتری را بیش از آنچه که نیاز داریم در اختیار ما قرار میدهد، همچنین برخی از این اطلاعات شامل اسپویلرهای داستانی هستند، به عبارت دیگر اگر ما به دنبال یک نکته باشیم خیلی بهتر است که این نکته کاملاً مربوط به کاری باشد که میخواهیم در بازی انجام دهیم. در حال حاضر نمیدانیم چقدر میتوان به این ویژگی تکیه کرد. اما اگر زمانی با این مشکلات روبهرو شوید احتمالا این ویژگی میتواند مفید باشد.
9.فعالیت ها
بخش فعالیتها قسمت جدیدی است که در آن پلیاستیشن ظاهراً روند پیشرفت شما را در بازی ها دنبال میکند، گزینههایی از فعالیتهای فعال و پیشنهادی وجود دارد که به نوعی به شما فرصت میدهد تا به اهداف مختلف در بازی اشراف داشته باشید. شما میتوانید به کمک این قسمت تخمین بزنید که چه مدت طول میکشد تا آن فعالیت را انجام دهید. تخمین این زمان احتمالاً با توجه به سبک بازی کردن شما است.
این قسمت برای مخاطبان بزرگسال بسیار مفید است، به این صورت شما متوجه میشوید که به چه میزان زمان برای انجام بازی نیاز دارید، این نوع فعالیت ها سطوح یا اهداف مختلفی دارند. شما میتوانید راهنماهای ویدئویی یا روشهای عبور از یک مرحله در بازی را بدون اینکه حتی از آن خارج شوید مرور کنید، برای مثال دیگر مجبور نیستید همزمان با انجام بازی راه های عبور از مراحل مختلف را در اینترنت جستجو کنید. . شما همچنین میتوانید فیلمهای راهنما را به کنار صفحه بچسبانید و ظاهراً این محتوا و راهنما ها تا حد امکان بدون اسپویلر هستند که نکتهی بسیار مثبتی دربارهی این ویژگی است.
10.مرکز کنترل جدید
هنگام فشار دادن کلید PlayStation ، در واقع این امکان برای شما فراهم میشود. همچنین میتوانید به گزینه های مختلف منو دسترسی پیدا کنید. اما بازی هنوز هم در پس زمینه در حال اجرا است. منوها به کارتهایی تقسیم شدند. کارتها انواع مختلفی ازگزینهها را در خود دارند و کارهای زیادی میتوانید با آنها انجام دهید. تقریباً می توانید به همه چیز دسترسی داشته باشید شاید حتی بدون اینکه واقعاً بخواهید بازی را ببندید.
بگذارید بگوییم شما می خواهید به تصاویر صفحه (اسکرینشات) خود دسترسی پیدا کنید. یا جزئیات فعالیتهایی را که میتوانید در آن لحظه انجام دهید ببینید. همگی این گزینهها در این قسمت وجود دارد. این مرکز کنترل قطعاً یک نسخه جدید و بهتر از منوی پلیاستیشن 4 است که نه تنها از نظر بصری خیلی بهتر به نظر می رسد بلکه کاملاً بهتر از پلیاستیشن 4 سازماندهی شده است. اگر بخاطر بیاورید این موضوع نیز دربارهی منوی پلیاستیشن 4 و پلیاستیشن 3 نیز صادق بود و باید بگوییم که رابط کاربری پلیاستیشن نسب به نسل قبل پیشرفت قابل توجهی کرده است.
شما با 10ویژگی داشبورد پلی استیشن5 آشنا شده اید. امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید.
مطالب پیشنهادی:
انتقال سیوها بین نسل های مختلف پلی استیشن به سازندگان بازی بستگی دارد
پلی استیشن VR، روی کنسول نسل جدید کار میکند
4000عنوان ازبازی ها بر روی پلی استیشن5،قابل اجرا است
دلیل بزرگ بودن ابعاد PS5 چیست؟
اولین نفری باشید که نظر میدهید.