در این مقاله به مقایسه دو نماینده مایکروسافت: ایکس باکس ایکس و ایکس باکس اس میپردازیم.
ایکس اکس ایکس
نمایندهی قویتر مایکروسافت در نسل نهم کنسول ایکس باکس ایکس است. این کنسول در مراسم The Game Awards سال گذشته رسما ظاهر آن رونمایی شد. مایکروسافت برای پردازندهی مرکزی (CPU) این کنسول از پردازندهای هشتهستهای با فرکانس ۳/۸ گیگاهرتز استفاده کرده که مدلی شخصیسازیشده از خانواده Zen 2 شرکت AMD است. همچنین، پردازندهی گرافیکی این کنسول هم مدل شخصیسازیشدهی RDNA 2 با قدرت ۱۲ ترافلاپس است. ایکسباکس سری ایکس ۱۶ گیگابایت حافظه از نوع GDDR6 دارد که ۱۰ گیگابایت آن به به پهنای حافظه 560 GB/s و ۶ گیگابایت آن هم به پهنای 336 GB/s اختصاص دارد.
در بحث فضای ذخیرهسازی، مایکروسافت روی ایکس باکس سری ایکس از ۱ ترابایت SSD شخصیسازیشده از نوع NVME استفاده کرده که بهلطف درگاه تعبیهشده، امکان استفاده از اکسپنشن یکترابایتی هم فراهم شده است. این کنسول از هاردهای اکسترنال هم پشتیبانی میکند.
عملکرد هدف ایکسباکس سری ایکس اجرای بازیها روی رزولوشن 4K با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه و ارتقادادنی تا ۱۲۰ فریمبرثانیه است و بهلطف پشتیبانی از ویژگیهایی چون ریتریسینگ سختافزاری قصد دارد تصاویر چشمنوازی از بازیها ارائه دهد. همچنین، ویژگی Quick Resume یکی دیگر از قابلیتهای جالب این کنسول بهحساب میآید که بهکمک آن، میتوانید بدون وقفه بین بازیها سوییچ کنید و آنها را از همان جایی ادامه دهید که کنار گذاشته بودید.
اگر در نسل هشتم از کاربران ایکسباکس بوده باشید، میتوانید از لوازم جانبی خودتان روی کنسول نسلنهمی هم استفاده کنید. مثلا اگر دستهی ایکس باکس وان داشته باشید، به خرید دستهی دوم برای کنسول جدید نیازی نخواهید داشت. ایکسباکس سری ایکس از درایو نوری نیز بهره میبرد و از بازیهای فیزیکی هم پشتیبانی میکند. افزونبراین بهلطف قابلیت Backward Compatibility، ایکسباکس سری ایکس از بازیهای پشتیبانیشده نسلهای قبلی هم بهرهمند خواهد بود.
ایکس باکس اس
نمایندهی ارزانتر مایکروسافت در نسل نهم کنسول تازه معرفیشدهی ایکس باکس اس است. که از مدتها پیش شایعههایش شنیده میشد. این قضیه بهحدی رسید که بهقول خود مایکروسافت، آنها نصف شب (به وقت آمریکا) رسما این کنسول را تأیید کردند! ایکس باکس سری اس کوچکتر از سری ایکس است. فعلا مدل سفیدش معرفی شده که البته فن سیاهرنگی هم روی آن دیده میشود. بااینهمه، مهمتر از بحث ظاهر مشخصات فنی ایکس باکس سری اس است که باید بررسی کنیم.
پردازنده
مایکروسافت برای این کنسول هم از همان پردازنده هشتهستهای Zen ایکس باکس سری ایکس استفاده کرده است. اما در بحث GPU کنسول تفاوت دیده میشود. جایی که از پردازنده ی گرافیکی RDNA 2 با قدرت چهار ترافلاپس استفاده شده. حافظهی کنسول هم ۱۰ گیگابایت از نوع GDDR 6 است. درحالیکه ایکسباکس سری اس فاقد درایو نوری است و فقط میتوان نسخهی دیجیتالی بازیها را روی آن تجربه کرد. باید در نظر داشته باشید که فضای ذخیرهسازی این کنسول SSD با حجم ۵۱۲ گیگابایت است.
با درنظرگرفتن اینکه مثلا درحالحاضر بازی مثل Call of Duty: Modern Warfare حجمی حدود ۲۰۰ گیگابایت دارد، فضای ۵۱۲ گیگابایتی سری اس بهاحتمال زیاد افرادی را بهسمت استفاده از حافظههای اکسترنال سوق میدهد که میخواهند بازیهای متعددی روی کنسولشان نصب داشته باشند. در این زمینه، پشتیبانی کنسول از هارد اکسترنال تأیید شده است. ولی هنوز به امکان اضافهکردن اکسپنشنها ازطریق درگاه موجود روی سری ایکس اشارهای نشده است.
ایکس باکس سری اس برای اجرای بازیها در رزولوشن 1440p و نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه در نظر گرفته شده است. البته این کنسول قدرت اجرای ویدئوهای 4K را هم خواهد داشت و بازیها هم میتوانند بهشکل آپاسکیلشده به رزولوشن 4K هم برسند. در این حالت، از رزولوشن 4K واقعی استفاده نمیشود و مثل کاری که در برخی بازیهای کنسولهای میاننسلی نسل هشتم هم شاهد بودیم، ازطریق شیوههایی بازی در رزولوشن پایینتر اجرا و بعد به 4K آپاسکیل میشود. با وجود داشتن قدرت کمتر از سری ایکس، سری اس هم خوشبختانه از قابلیت ریتریسینگ و همینطور Quick Resume بهره میبرد.
آنچه ارزش خرید مناسبی به ایکس باکس سری اس میدهد، قیمت ۲۹۹ دلاری این کنسول است. این قیمتگذاری باعث میشود اگر به موضوعاتی همچون اجرای بازیها در رزولوشن 4K اهمیت نمیدهید، بتوانید به خرید سری اس فکر کنید.
مطالب پیشنهادی:
مورتال کامبت11 فقط روی ایکس باکس و پلی استیشن کراس پلی خواهد داشت
تعیین نقش برای کاربر در دیسکورد
آخرین اخبار از نینتندو سوییچ پرو
مقام دوم پرفروشترین بازی ها؛Mortal Kombat11
اولین نفری باشید که نظر میدهید.